Az X-ZoNE Community a szerverek kiadásán kívül próbál versenyeket, kupákat is segíteni minőségi szervereivel, hogy egyszerre több csapat is részt tudjon venni online megmérettetésen és így több játékos jut infohoz, játékhoz és egy kis adrenalinhoz.

 

 

 

 

 

Elsőként pár szót az eXtreme-NightCup -ról


 


Ez országos, bárki jelentkezhet (only Steam), xzn szervereken zajlanak a mérkőzések Szalai -miniwalle Szilárd vezetésével. Van nyeremény is! Amelyik csapat megnyeri a kupát az 1 hónapra kap egy saját war szervert. Most a 12. kupán próba képpen 5000 Ft a fődíj. Nyilván ha a győztes egy saját szervert szeretne azt kapja meg a pénz helyett, amit egyébként utálással küldenénk szét a játékosoknak. A legutóbbi két kupát a BLOOM csapata nyerte így 1 hónap alatt pár war-ral 2 hónapra kaptak is egy war szervert. Van tehetségük szerver szerzés terén. Bővebb info:

http://www.counter-strike.hu/content/2013/08/31/UPDeXtreme-NightCup_12_


 

A másik a Gather-Network. 

 

 

 


Ez egy nemzetközi online verseny hivatalos neve. Itt a szponzorokon is látszik, hogy elég sok munkát fektettek bele, mint meccs és játékos szervezés terén. Magyar vonatkozásban Ecsi dolgozik a háttérben. Itt láthatjátok a magyar résztvevőket.

http://www.gather-network.com/channels/cs.gather.hu

 

 

 

Mi is a gather-network?

A gather a játékosok egy csoportja akik az interneten játszanak. A játékosok általában 2 csoportból állnak, akik egymás ellen küzdenek meg.A gather szervezettebb, mint a többi internetes játékmód (például mixek), mert ugyanazok a feltételek mint egy hivatalos klán mérkőzésen.A két csapat taktikázik és kommunikálnak, ellentétben a hagyományos publik mérkőzéseken, ahol mindenki úgy játszik ahogy neki tetszik.Ennek eredményeként sok gather játékos magasabb skillre tesz szert, mint a publik játékosok.

 Hogyan működik?

Jobbára a gather irányítva van egy automatizált rendszerrel, amely 2 csapatot épít össze, ennek köszönhetően a játékosok egy időben tudnak játszani. Ezt a rendszert egy bot irányítja. Ha készen állnak a játékosok a meccsre, a játékos informálja a bot-ot egy speciális parancsal. Amint elegendő játékos jelentkezik a meccs elindítására, akkor megkapják az információt a szerverről, és játszhatnak is.
Ez az alapja, de a gather network bot sokkal több ennél. Néhány plusz a jellemzőiből: A játékosok képesek a bot segítségével pályát választani a mérkőzés helyszínének. Figyeli a bot a játékosok képességeit, szintjétés skill szerint rendezi el a csapatokat. Ha valaki elhagyja a mérkőzést, csatlakoztat egy másik játékost.

 


A fentebb található információk a hivatalos oldalról származnak, de bővebben itt olvashattok róla: 

http://www.counter-strike.hu/content/2013/07/22/gather-network.hu_

A külön díjazásokról szintén itt olvashattok: 

http://www.counter-strike.hu/content/2013/08/18/Uj_Dijazasok_-_Gather-Network

 

 

 

Későbbiekben olvashattok teljes interjút is a liga szervezőivel.

Ha célotok fejleszteni a játéktudásotok, és nem csak egy mozgó céltábla lenni a játékban, akkor a gather egy remek lehetőség a fejlődésre. Minél több pontot szereztek a gatheren, annál erősebb ellenfelekkel találkoztok, de ahogy mondogatni szoktam; a gyémánt is a nyomás alatt érik. :)

Facebook - Join!